Sort by
Sort by

Baigėsi 14-ieji „Sveikatiados“ metai: daugiau nei 1330 mokyklų ir darželių mokė vaikus sveikos gyvensenos

Sveikatiadios metai

Birželio 21 dieną Kauno rajono Raudondvario dvare vyko jau tradicija tapusi „Sveikatiados“ ambasadorių suvažiavimo šventė. Jos metu ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų atstovai iš visos Lietuvos dalijosi savo patirtimi ir pasiekimais, o 2022-2023 mokslo metų finalinį renginį vainikavo „Sveikatiados“ aktyviausiųjų apdovanojimai bei edukacinės veiklos.

„Sveikatiada“ – gražia tradicija tapusi socialinė programa vaikams

Jau 14-tus metus vykdoma „Sveikatiada“ yra ilgalaikė sveikos gyvensenos ugdymo programa vaikams, suteikianti jiems žinių ir praktinių įgūdžių apie sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Visus metus veikiančios socialinės iniciatyvos metu moksleiviams yra organizuojami renginiai, kurių metu jie plečia savo žinias ir supratimą apie sveiką gyvenseną, o šiose veiklose dalyvauja ne tik vaikai, bet ir mokytojai, tėvai bei mokyklų ir darželių administracija. Kasmet šis projektas stiprėja – šiuo metu į „Sveikatiadą“ yra įsitraukę daugiau nei 1330 mokyklų ir darželių iš visos Lietuvos.

Sveikus vaikų įpročius formuoja juos supanti aplinka

„Sveikatiadą“ remia ne tik valstybinės institucijos ar nevyriausybinės organizacijos, bet taip pat ir socialiai atsakingos verslo įmonės.

„Džiaugiamės daugiau nei 10 m. trunkančia partneryste su bendrovė „Nestlé Baltics“, kuri siekia padėti ateities kartoms rinktis sveikesnį gyvenimo būdą, subalansuotai maitintis ir aktyviai gyventi, o jos vykdoma iniciatyva „Nestlé for Healthier Kids“ sutampa su „Sveikatiados“ vertybėmis ir išsikeltais tikslais“, – sakė VšĮ „Tikra mityba“ direktorė  Danguolė Gasparavičienė.

Pasak „Nestlé Baltics“ Maisto verslo vadovės Baltijos šalims Vilmos Kapočienės, vaikų sveikata – globali problema, todėl tam, kad ją būtų galima išspręsti, turi prisidėti tiek tėvai ir globėjai, tiek ir sveikatos, mitybos specialistai.

„Vieni svarbiausių veiksnių, lemiančių vaikų sveikatą ir vystymąsi, yra tinkama mityba ir fizinis aktyvumas. Būtent vaikystėje formuojasi žmogaus sveikos gyvensenos įpročiai, nuo kurių priklauso jo tolimesnio gyvenimo kokybė. Ne paslaptis, jog šiandien vaikai yra įpratę rinktis mažiau sveikatai palankų maistą, o vietoj fizinio aktyvumo – pasyvesnį laisvalaikio leidimo būdą, todėl mums svarbu prisidėti prie naujų įpročių formavimo, skleisti fizinio aktyvumo naudą“, – teigia V. Kapočienė.

Apdovanoti „Sveikatiados“ aktyviausieji

Šių metų „Sveikatiados“ ambasadorių suvažiavimo šventės dalyviai pristatė tris skirtingas veiklas, kuriose dalyvavo vaikai iš visos Lietuvos. Dalyvaudami „Gyvenk tvariau su Sveikatiada!“ jie įsitraukė į įvairias tvarumo užduotis ir per mėnesį „Maisto bankui“ pristatė beveik 5 tonas maisto, kuris kitaip būtų iššvaistytas. Daugelis mokyklų ir darželių darė jogos treniruotes. Labai populiari buvo ir „Gamink su „Sveikatiada“, įtraukusi 532 ugdymo įstaigas – per šią iniciatyvą vaikai kiekvieną mėnesį iš pateiktų produktų sąrašo gamino vis kitą sveikatai palankų patiekalą.

Renginyje apdovanoti ir aktyviausi 2022-2023 mokslo metų „Sveikatiados“ ambasadoriai:

•    Programos ,,Sveikatiada“ aktyviausias ambasadorius – Aurika Stepankevičienė (Kauno Jono Laužiko mokykla);
•    Programos ,,Sveikatiada“ aktyviausia mokyklinio ugdymo įstaiga – Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija;
•    Programos ,,Sveikatiada“ aktyviausia ikimokyklinio ugdymo įstaiga – Alytaus lopšelis-darželis „Boružėlė“;
•    Programos ,,Sveikatiada“ specialūs apdovanojimai: Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos Aštriosios Kirsnos skyriui, Panevėžio lopšeliui - darželiui „Aušra“, Kauno miesto lopšeliui - darželiui „Vaikystė“, Alytaus lopšeliui-darželiui „Volungėlė“; Jurbarko Naujamiesčio progimnazijai.

Sveikatiados